fbpx

Flyt A-Kasse

De fleste A-kasser klare flyttet for dig

Gå direkte til oversigt

Flyt A-Kasse

I Danmark er det ikke svært at skifte fra en A-kasse til en anden. A-kassesystemet fungerer nemlig på den måde, at reglerne for at skifte er meget simple.

Når og hvis du beslutter dig for at skifte A-kasse, og du har valgt hvem du til skifte til, skal du blot kontakte dem og meddele at du ønske at skifte fra dit nuværende til deres medlemskab. Så snart de har alle dine oplysninger, vil de stå for at melde dig ud af din gamle A-kasse. Du skal altså ikke gøre yderligere end at finde en ny A-kasse og melde dig ind i.

Du mister heller ikke din anciennitet fordi du skifter til en ny A-kasse og skal derfor ikke igennem en karantæneperiode eller optjene retten til dagpenge på ny. Du beholder alle dine rettigheder.

Det du dog skal være opmærksom på når du skifter A-kasse, er at der kan være forskel på de øvrige fordele du har ved din nuværende i forhold til den du skifter til – altså alle de fordele du har udover dagpenge. Du kan altså godt risikere at miste nogle, men du kan naturligvis også være heldig at få nogle nye og bedre fordele. De typiske fordele som en A-kasse tilbyder, er rabatter på forsikringer, rådgivning, karrieresparring, kurser og uddannelser.

Skift af A-kasse i forhold til fagforening

Mange A-kasser har et samarbejde eller en tilknytning til en fagforening og det er ofte således at hvis du tegner medlemskab med begge, så får du en rabat på det samlede medlemskab. Vælger du at skifte A-kasse, så skal du huske at du mister den rabat og du skal muligvis også tænke en ny fagforening ind i din beslutning.

Betalingsperioder

Sammenlign-Akasse.dk får ofte spørgsmål omkring det at skifte midt i en betalingsperiode, hvor man typisk betaler hvert kvartal. Det simple svar er, at det ikke er noget problem, da du vil være tilknyttet din gamle A-kasse indtil perioden udløber. Et godt eksempel er, at du gerne vil skifte fra A-kasse Frie til Krifa d. 01. Februar 2018, så vil du være tilknyttet den Frie A-kasse til udgangen af marts og fra 01. April 2018 vil du være tilknyttet din Krifa A-kasse – Alt dette koordinere A-kasserne internt, så det er heldigvis ikke noget man selv behøves at holde styr på.

Det er dog vigtigt at pointere, at hvis du skifter A-kasse som ledig, skal du have været medlem af en a-kasse i mindst 12 måneder, og have været i job minimum 1.924 timer de sidste tre år. Man kan med fordel skifte A-kasse, hvis man kan opnå bedre fordele som ledig i en anden A-kasse. Dette kunne eksempelvis være:

  • Bedre rekrutteringsproces, spørg venner/tidligere kollegaer om de var tilfredse.
  • Billigere kontingent – Brug Sammenlign-akasse.dk til at få et hurtigt overblik.
  • Bedre vilkår og kurser.

Flyt A-kasse